Dostopnost
Temno-svetli kontrast
Svetlo-temni kontrast
Sivine
A
A
A
Velikost
Prekliči vse
cloud

Erasmus + projekt v oddelku Lisičke, na OŠ Alojza Hohkrauta

Zadnjih pet tednov je bilo v vrtčevskem oddelku Lisičke, na OŠ  Alojz Hohkraut, še posebno zanimivih in delavnih. Pet četrtkov zapored, so se  prostovoljci – upokojenci (Drago Lavrič, Joža Klopčič, Terezija Bregar, Joži Kukovič) ter ostali udeleženci vrtca(Saša Odlazek, Daša Bokal) in Zasavske ljudske univerze (Marija Pikl, Mojca Kropivc), v okviru Erasmus + projekta Most do večgeneracijskega učenja in ustvarjanja, vključevali v oddelek in skupaj z otroki izdelali namizno igrico KRIŽ KRAŽ, katera je morala vsebovati besede iz naše kulturne dediščine.
Izbrali smo naslednje besede: KNAP, KRAMP, 4DRITL, PROMETEJ, RUDNIK, ROV,  PIK AS, ZIHRCA, HUNT in PREMOG. Da bi otroci vse zgoraj omenjene  besede  spoznali, smo se odpravili v MUZEJ 4 DRITL, kjer smo  večina stvari  pobliže spoznali, jih fotografirali, sproti pa izvedeli še veliko zanimivosti in prigod naših prednikov.
Na nadaljnjih srečanjih  smo ponavljali besede ob fotografijah, ki so jih posneli otroci, se igrali različne gibalne igre, predvsem pa smo veliko žagali, brusili, lepili, plastificirali, pisali, se igrali…. Velika zasluga za tako sproščeno, delovno, ustvarjalno vzdušje gre zagotovo našim prostovoljcem – upokojencem, ki so vse svoje znanje, spretnosti in dobro voljo prenašali na naše najmlajše in tudi malo starejše zaposlene iz vrtca in iz  ZLU
Nekaj utrinkov iz naših srečanj si lahko ogledate v nadaljevanju.
  1. srečanje 11. 11. 2021: obisk muzeja 4DRITL, ogled Prometeja in vhoda Terezija rov

 
 
                              

 
 
    2. srečanje 18. 11. 2021: izdelava plakata, igralnih kartic, mreže, slikanje zihrce…


  1. srečanje25. 11. 2021: žaganje, brušenje, plastificiranje, lepljenje…

                         

 
  1. srečanje 2. 12. 2021: pisanje, lakiranje, izdelava vrečk – šivanje – za igralne pripomočke…


  1. srečanje 9. 12. 2021: igra z novo nastalo igro in ostalimi didaktičnimi igrami…