Dostopnost
Temno-svetli kontrast
Svetlo-temni kontrast
Sivine
A
A
A
Velikost
Prekliči vse
cloud

KATAPULT IN DDTLAB

V Vrtcu Trbovlje smo močno  vpeti v lokalno okolje in vedno pripravljeni na sodelovanje z društvi in zavodi, za dvig kakovosti in širjenja področij raziskovanja, ter dejavnosti v predšolskem obdobju.
Že vrsto let sodelujemo z DDT Trbovlje, DDTLab in RUK, ter skupno pripravljamo, predstavljamo in dopolnjujemo vsebine z vidika kulturne dediščine, tehnologije, multimedije v vrtcu in podobno.
Tokrat smo strokovni delavci obiskali Katapult in DDTLab, kjer so nam predstavili svoja področja razvoja, ter primere sodelovanja.
Pozdravila nas je robotka Eva, preko VR očal smo se lahko povzpeli na trboveljski dimnik ali si ogledali  ples ljudstva Nube.
Predstavili so nam projekta AR Lesarius(Lesarius: sedemčutni muzej lesarskih rokodelskih poklicev nad Polšnikom) in AR Laibach, Yaskija-sredstvo, ki nam omogoča slikanje s pomočjo misli, posamezniki pa so se lahko preizkusili v simulaciji letenja nad Zasavjem.
Druženje je bilo izkustveno in zelo poučno.
Člani DDTLab, bodo še v tem vrtčevskem letu obiskali predšolske skupine in skupaj z njimi ustvarili holograme ali hroščke, ki jih poganja svetloba, zagotovo pa se bomo kot v preteklosti lotili še drugih skupnih projektov.