Dostopnost
Temno-svetli kontrast
Svetlo-temni kontrast
Sivine
A
A
A
Velikost
Prekliči vse
cloud

NTC IZOBRAŽEVANJE ZA STROKOVNE DELAVCE, predavatelj: dr. Ranko Rajović

"Primarna vloga NTC programa je uporaba novih odkritij na področju nevroznanosti v učilnicah/igralnicah in v vsakdanjem življenju. Program NTC učenja sestavljajo različne igre za otroke, ki temeljijo na spoznanjih o razvoju in delovanju možganov in ki po izsledkih različnih raziskav še posebno dobro vplivajo na nastajanje in utrjevanje možganskih povezav v času najintenzivnejšega razvoja, od rojstva do približno desetega leta starosti. Igra kot notranja potreba otrok je ključni faktor NTC programa.
Za program so značilne tri uporabne faze. Sestavni deli prve faze so evolutivno podporne aktivnosti za katere so značilne kompleksne motorične aktivnosti vključno z veščinami fine motorike, dinamična akomodacija očesa, rotacija, ravnovesje in gibanje. Druga faza NTC programa vključuje abstraktne klasifikacije, seriacije in asociacije. Tretja faza NTC programa so razvoj divergentnega, konvergentnega mišljenja in funkcionalnega znanja. Vse tri faze ponazarjajo senzorno-motričen in kognitiven razvoj otrok." - vir: https://www.ntcslovenija.com/


Strokovni delavci Vrtca Trbovlje se izobražujejo v okviru izobraževanja NTC.
Tokrat je potekal  drugi del izobraževanja dr. Ranka Rajovića, o NTC sistemu učenja, programu aktivnosti, ki je namenjen razvijanju motoričnih in kognitivnih sposobnosti otrok v predšolski dobi.
Predavanje je udeležencem ponudilo ogromno novih informacij in znanj, ki jih bodo lahko vnašali v lastno prakso.