Dostopnost
Temno-svetli kontrast
Svetlo-temni kontrast
Sivine
A
A
A
Velikost
Prekliči vse
Oblak

ŠPORT ŠPAS 2023

Pa smo izpeljali še en fantastični Šport Špas v organizaciji Vrtca Trbovlje.
Druženje treh generacij je več kot uspelo.
Najlepša Hvala:
predstavnici Občine Trbovlje, podžupanji Vesni Jesih,
košarkašici Niki Barič,
sodelujočim zavodom in društvom,
vsem obiskovalcem, ki ste se prireditve udeležili,
vsem, ki so nas podprli z donacijami v obliki simboličnih nagrad,
predvsem pa iskrena Hvala najboljši ekipi-ekipi Vrtca Trbovlje.
Objavljamo fotografije ekipe, ki je zaslužna za vso dogajanje in organizacijo, ter zapis in fotografije iz samega dogodka oz. prireditve.
Mi smo uživali, upamo, da tudi vi.

Hvala!
@Občina Trbovlje #obcinatrbovlje
@Policijska postaja Trbovlje
@Nogometni Klub Rudar Trbovlje
@Atletski Klub Trbovlje


Vrtec Trbovlje  zaključuje šolsko leto v pisanih barvah

Včasih smo na ta dan praznovali Dan mladosti, 25. 5. 2023, pa s prireditvijo Šport in špas v organizaciji in izvedbi vseh zaposlenih Vrtca Trbovlje, dan druženja vseh generacij. Dogodka so se udeležili najmlajši iz vrtca, njihovi starejši bratci in sestrice, ter starši in stari starši.
Zbrali so se na v enotah organiziranih »postajališčih«, ter se nato s »pešbusom« odpravili na športno igrišče Rudar. Vse zbrane, okoli 600 udeležencev, sta nagovorili in pozdravili ravnateljica Vrtca Trbovlje Daša Bokal in podžupanja Trbovelj, Vesna Jesih. Njuno ključno sporočilo je bilo ohranjanje povezanosti, medgeneracijskega spoštovanja, ter aktivno preživljanje prostega časa.
Zaposleni Vrtca Trbovlje so za udeležence vseh starosti pripravili zabavne gibalne igre, slovenske tradicionalne igre in ustvarjalne dejavnosti, tudi z uporabo odpadne embalaže.
K sodelovanju so povabili trboveljska  športna društva, ter gasilce in policiste, ki so z veseljem vsem zainteresiranim pokazali pomen njihovega delovanja v našem mestu. Prireditev je kot gostja obiskala tudi priznana trboveljska košarkašica Nika Barič, ki je obiskovalcem namenila motivacijski govor v spodbudo k športu in rekreaciji, ter se skupaj z obiskovalci tudi sama preizkusila pri igrah in dejavnostih.
Namen projekta Šport in špas je združevanje preko različnih vsebin: medgeneracijskega sodelovanja, gibanja, iger, športa, ustvarjanja, zabave in zdravja nasploh. Vrtec Trbovlje že vrsto let sodeluje na projektu, ker tudi sam sledi vrednotam, ki jih zastopa Šport in špas.
Prireditev so zaključili s slavnostnim sprehodom najstarejših vrtčevskih skupin mimo vseh obiskovalcev prireditve, ki so ga poimenovali »Slovo od vrtca«, in se na ganljiv simboličen način sprehodili od »vrtca do šole«.
 
                                                                            Zapis pripravila: Barbara Vodeb
 
FOTOGRAFIJE: Vrtec Trbovlje in Robi Ahlin