Dostopnost
Temno-svetli kontrast
Svetlo-temni kontrast
Sivine
A
A
A
Velikost
Prekliči vse
cloud

TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK

V Vrtcu Trbovlje je bilo danes vse v znamenju tradicionalnega slovenskega zajtrka. Letošnji, že 11. zapored, poteka pod sloganom »Zajtrk s sadjem – super dan!«.
V enoti Pikapolonica so cel teden posvetili tradicionalnemu slovenskemu zajtrku. Pogovarjali so se o čebelah in medu, izdelovali so pogrinjke, katere so danes uporabili pri zajtrku. Starejši otroci so izdelali plakate o tradicionalnem slovenskem zajtrku. Mlajši in starejši otroci pa so se naučili ples Zum zum.
V skupini Sončki v Cicibanu so današnji dan namenili medenemu zajtrku, mizo so praznično okrasili z izdelki, ki so jih naredili otroci. V dnevih prej so si pogledali film o čebelarstvu, se pogovarjali o zdravilnih učinkih medu, spekli so medenjake in tudi zaplesali in zapeli ob pesmi Čebelar.
V skupini Kresničke, enota Barbara, je bil v znamenju slovenskega zajtrka in čebelic ves teden. Otroci so se naučili deklamacijo, prisluhnili otroški poeziji Otona Župančiča ter se seznanili z gibalno igro "Čebelice, v panje". V mestnem parku so si ogledali čebelji hotel, narisali slovenski zajtrk na poseben papirnat pogrinjek in urili grafomotoriko, tako da so s svinčnikom narisali čebelam pot do čebelnjaka. Prisluhnili so klasični glasbi Let čebel skladatelja Rimsky-Korsakova in si ogledali animacijo, ter se preko slikopisa seznanili z vsebino slovenskega zajtrka.
Tudi v najmanjši enoti Mojca je bil cel teden posvečen pripravi na današnji zajtrk. Otroci so poslušali zgodbe o čebelah, peli pesmi, v starejših skupinah so ustvarili pogrinjke, ter izdelali poučne plakate, ki so jih razstavili pred vrtcem. Pred vrata enote so pripravili mizo z vsemi dobrotami, ki so del tradicionalnega slovenskega zajtrka: kruh, maslo, med, mleko ter jabolka.
Strokovni delavci so otrokom predstavili pomen uživanja sezonskega sadja iz lokalnega okolja. V vseh enotah Vrtca Trbovlje pa so danes odmevali zvoki Slakovega Čebelarja.