Dostopnost
Temno-svetli kontrast
Svetlo-temni kontrast
Sivine
A
A
A
Velikost
Prekliči vse
Oblak

Barbara

PROJEKT BELI ZAJČEK

V tednu od 11. 4. do 15. 4. 2016 smo v enoti Barbara izvajali projekt Beli zajček.

Otroke smo za sodelovanje motivirali z zgodbico o belem zajčku, katerega kožušček je bil umazan zaradi izpušnih plinov avtomobilov, ter jih povabili, da mu očistimo kožušček s tem, da v vrtec prihajamo peš, s kolesom ali z avtobusom.

Za aktivno sodelovanje pri projektu smo seveda poprosili tudi starše, saj je način prihoda otrok v vrtec odvisen prav od njih.

Vsak otrok je dobil svojega sivega zajčka in otroci so jim vsako jutro, ko so prišli v vrtec peš, prilepili bel krog. Tako so imeli zajčki iz dneva v dan bolj bele kožuščke, otroci pa so jih z veseljem opazovali.

Z otroki in starši, ki so od vrtca res bolj oddaljeni smo se dogovorili, da pešačijo vsaj del poti.

O odzivu staršev in otrok je najbolj pričalo prazno parkirišče pred vrtcem.

Otroci so spoznavali, da lahko tudi sami veliko pripomorejo k temu, da je okolje, v katerem se gibljejo, varnejše in čistejše.

Projekt smo zaključili s sobotnim izletom v Čeče. Starši in otroci so se množično odzvali povabilu. Ob krasnem vremenu, opazovanju narave in druženju z otroki in starši je pot minila, kot bi mignil. Ogledali smo si Gasilski dom Čeče, prijazna gasilca Dušan in Robi pa sta nam predstavili gasilska vozila, opremo, demonstrirala gašenje ognja, ter nam omogočila, da smo nekaj opreme in gašenje s cevjo tudi sami preizkusili. Nato smo še pomalicali in se polni prijetnih vtisov vrnili v dolino.

Še naprej se bomo trudili in čim več poti opravili peš, oziroma brez avtomobila.

Strokovne delavke enote Barbara