Vrtec Trbovlje, uprava • Rudarska 10a • 1420 Trbovlje

t: 03 563 33 80 | e: info@vrtec.trbovlje.tv

Vrtec Trbovlje, uprava • Rudarska 10a • 1420 Trbovlje

t: 03 563 33 80 | e: vrtec.trbovlje@guest.arnes.si

NUJNO OBVESTILO ZA STARŠE

16.09.2020

Spoštovani starši!

 

Obveščamo vas, da smo bili danes, 16. 9. 2020, s strani epidemiološke službe obveščeni, da imamo v enoti Ciciban (oddelki 1-3 leta) potrjeno okužbo s koronavirusom pri strokovni delavki. Strokovna delavka je odsotna že od srede, 9. 9. 2020.

Predstavniki epidemiološke službe so nam podali naslednja navodila: »Navadno gredo vrtčevski otroci in vzgojiteljice ob takšnem stiku sicer v karanteno, ker pa se je obolela oseba pozno testirala, je od zadnjega stika z njo minilo že precej časa in bi danes tekel že 9. dan predvidene 10-dnevne karantene. Načeloma bi do današnjega dne, v kolikor bi ob stiku prišlo do prenosa virusa, otroci in vzgojiteljice verjetno že kazali simptome bolezni. V Epidemiološki službi NIJZ smo se zato odločili, da za vzgojiteljice in otroke oddelkov, ki so prišli v stik z obolelo osebo, ne bomo predlagali karantene za današnji in jutrišnji dan s prošnjo, da vse opozorite na opazovanje zdravstvenega stanja in striktno izpolnjevanje priporočenih higienskih ukrepov (usmeritve NIJZ). Če kdorkoli zboli, se mora nemudoma izolirati in obvestiti delodajalca oziroma vodstvo vrtca.  Pošiljamo vam obvestilo z navodili, kako ravnati.«  

O morebitnih spremembah nastale situacije,  vas bomo sproti obveščali.

Prosimo vas, da ostanete mirni ter spremljate zdravstveno stanj vašega otroka in ostalih družinskih članov. V primeru znakov okužbe, pa se posvetujete s svojim osebnim zdravnikom.

 

Zdravje je največja dobrina in največji privilegij, zato se vsi skupaj potrudimo zaščititi svoje zdravje in zdravje vseh nas.

 

 

 

                                                                Ravnateljica:Daša Bokal, mag. prof. inkl. ped