Dostopnost
Temno-svetli kontrast
Svetlo-temni kontrast
Sivine
A
A
A
Velikost
Prekliči vse
Oblak

AKCIJA: OČISTIMO TRBOVLJE

V Vrtcu Trbovlje vsako leto sodelujemo pri akciji Očistimo Trbovlje, v organizaciji Občine Trbovlje.
Aktivnosti prilagodimo, predvsem pa damo velik poudarek na vsebine iz področja varovanja okolja, narave. Spoznavamo se z ločevanjem smeti in odpadkov, skrbjo za rastline,  skrbjo za naše zdravje, spoznavanje naše občine in sodelovanje pri skrbi zanjo  ipd.
Očistimo okolico naših enot, igrišča, uredimo poti, gredice.

V enoti Mojca so se otroci iz razvojnega oddelka odpravili na sprehod do Doma upokojencev Franc Salamon in sproti pobirali smeti, zbrali so jih celo vrečo. Ostali otroci v tej enoti pa so skupaj s strokovnimi delavci uredili igrišče enote, v vreče so pospravili naravni material, kot so veje in listje. Uredili so tudi cvetlična korita in vanje posadili cvetoče pelargonije, ki bodo krasile okna njihovih igralnic.

V enoti Pikapolonica so prav tako očistili in uredili okolico  enote in bližnji travnik, ter gozd.
Vtise so strnili tudi sami: 
"Otroške roke počnejo mnogo stvari: zlagajo kocke, objamejo starše in prijatelje, vrtajo po nosu, ploskajo ob prepevanju, mahajo v pozdrav in ... urejajo okolico vrtca!
Danes so v okviru očiščevalne akcije poprijele za lopate, metle, grabljice, vrečke in samokolnice ter pomagale pri odstranjevanju listja, večjih kamnov in vej z igralnih površin našega vrtca. Velike roke vzgojiteljev so jim pri tem pomagale. Ker nas je bilo veliko, smo tudi naredili veliko in pogled na urejeno okolico je seveda zelo prijeten. Ravno tako smo poskrbeli za okoliški travniku in bližnji gozd, kamor občasno zahajamo. Razbremenili smo ju smeti, kajti ko diha narava, dihamo z njo tudi mi."

Očiščevalni akciji so se pridružile tudi zaposlene na upravi vrtca, ki so očistile spodnji del pred enoto Pikapolonica, ter parkirišča in spodnjo zelenico/korita. 

V enoti Ciciban so urejali okolico vsi od najmajših do najstarejših. Uredili so pot do vrtca, jo pometli, odstranili veje, pobrali in ločevali odpadke, ter zasadili nekja cvetlic.

V enoti Barbara so preko večih projektov vpeti v skrb za okolje. Poleg eko vsebin, trajstnostnega razvoja, gozdnih vsebin, se redno vključujejo tudi v aktivnosti lokalne skupnosti. 
Tudi pri akciji Očistimo Trbovlje so sodelovali. Skupaj z otroki so očistili okolico enote, ter v vsebine pogovorov vključili skrb za okolje, vsebine povezane z ločevanjem odpadkov ipd.

Skupno smo v Vrtcu Trbovlje napolnili 66 vrečk, kar pomeni, da smo skupaj z Občino Trbovlje pomagali prispevati 66eur za trboveljske otroke. Veseli smo, da lahko tudi mi prispevamo k lokalni skupnosti in na svoj način pripomoremo k boljšemu jutri.
(MO 15, CI z oddelkom na OŠ AH 12, PI z upravo 23, BA 16 =66 napolnjenih vrečk odpadkov).