Dostopnost
Temno-svetli kontrast
Svetlo-temni kontrast
Sivine
A
A
A
Velikost
Prekliči vse
Oblak

Mojca

APRIL V MOJCI

V enoti Mojca smo imeli pester teden...
 
Pričeli smo s projektom BELI ZAJČEK, ki spodbuja trajnostno mobilnost. Poleg drugih dejavnosti so otroci v vrtec hodili peš, s skirojem ali s kolesom. Tisti, ki so od daleč, so svoj avtomobil parkirali stran od vrtca in se del poti odpravili peš. Tako smo vsako jutro označevali prihod v vrtec tako, da smo vsak dan zajčkov sivi kožušček od onesnaženosti za malenkost pobelili. Konec tedna so bili zajčkovi kožuščki že precej beli. 
Tudi v vrtcu smo  veliko prehodili, spoznavali prometne znake na poti, obiskali avtobusno postajo in si podrobneje ogledali vozni red, iz odpadnega materiala sestavljali različna vozila, risali svojo sanjsko ulico brez prometa in še in še...
Za konec projekta pa so otroci v vrtec pripeljali kolesa in skiroje. Pred enoto smo imeli pravo prometno cesto. Otroci so upoštevali cestna pravila, bili pozorni na druge udeležence v prometu - tudi na pešce, ki so z dvignjeno roko prečkali prehod za pešce. 
 
V četrtek smo slavili  DAN ZEMLJE. Z otroki smo spoznavali dele rastline, kaj rastline potrebujejo za rast in vsak svojo rastlino posadili. Vsak dan bomo za rastline tudi skrbeli in opazovali njihovo rast. 
Očistili smo igrišče in se pogovarjali o tem, kako bomo skrbeli za našo zemljo, da bo čista in brez odpadkov.
 
V petek smo obeleželi DAN ZAVRŽENE HRANE. Iz vsega sadja, ki nam je tekom tedna ostal, smo naredili smuti in skuhali kompot.  V mešalec smo dali banane, jabolka in hruške. Vsi otroci so ga želeli poskusiti. Tudi otroci, ki niso ljubitelji sadja, so bili navdušeni nad okusom. Tudi nad kompotom so bili navdušeni.  Ugotovili smo, da lahko iz ostankov hrane naredimo marsikaj.  Na primer iz ostankov pire krompirja naredimo njoke, iz ostankov kuhane zelenjave naredimo  polpete in podobno. Potrudili se bomo, da bo ostankov hrane v bodoče čim manj.