Dostopnost
Temno-svetli kontrast
Svetlo-temni kontrast
Sivine
A
A
A
Velikost
Prekliči vse
Oblak

Mojca

MORSKI PRAŠIČEK NA OBISKU V VRTCU

V najstarejši skupini je pred kratkim z nami preživel dopoldne poseben gost: morski prašiček. Otroci so se ga že ob prihodu v igralnico razveselili in se drenjali ob kletki, mu ponujali zelenje in ga opazovali. Težko so čakali trenutek, ko smo ga dali tudi ven iz kletke.
Ko smo pospravili po zajtrku in pospravili igralnico, so otroci posedli v krog. V pogovoru so izvedeli mnogo zanimivosti o tej živalici, postavljali vprašanja in opisovali svoje izkušnje. Prašička so lahko pobožali in tudi podržali v naročju.
Kljub temu, da so po naravi morski prašički plašne živali, je Smučo, kot je ime prašičku, ki smo ga gostili, med pogumnejšimi. Med otroki se je prav sprostil in to pokazal s položajem telesa ter z značilnim oglašanjem, ki spominja na predenje mačke. Res pa je, da so bili otroci ta dan posebej pozorni na to, da niso bili preglasni, da prašička ne bi vznemirili.
Morda prav zaradi vsega naštetega likovno upodabljanje morskega prašička otrokom ni delalo težav. Nastale so zelo različne upodobitve.
Otroci pa bi ga kar obdržali v vrtcu, če bi ga lahko:)

Zapisala Maruša Prelogar, vzgojiteljica v oddelku otrok v starosti 5-6 let