Mojca
VRTČEVSKA MARMELADA
V najmlajši skupini nam ob koncu tedna občasno ostaja sadje, ki ga otroci pri dopoldanski malici ne pojedo v celoti. Navadno otrokom to sadje dodatno ponudiva pri popoldanski malici ali kot razširjeno izbiro pri malici naslednjega dne. Tokrat pa nam je ostalo zelo veliko kivija, ki smo ga čakali, da se bi omladil.Sklenili smo, da pripravimo kivijevo marmelado. V jutranjem krogu smo se pogovorili o poteku, nato pa smo se pred pričetkom priprave ustrezno uredili: speli lase, zavezali predpadnike, zavihali rokave in umili roke. S pomočnikom sva kivije olupila, otroci, ki so to želeli, pa so olupljene kivije z nožki za mazanje razrezali na koščke in jih stresli v mešalnik. To jim je šlo zelo dobro od rok. Ko je mešalnik opravil svoje delo, so otroci poskusili sadno kašo in ugotovili, da je kisla. Dodali so ji želirni sladkor in premešali, nato pa smo zmes postavili na štedilnik.
Marmelada se zdaj počasi ohlaja in komaj čakamo, da jo poskusimo!