cloud

Oddelek na OŠ Alojza Hohkrauta

Pravljični december

Pravljični škratki pokukali tudi v naš vrtec in nam s svojo čarovnijo ter otroškim veseljem polepšali zadnje decembrske dni. Okrasili so okna, igralnice ter hodnike našega vrtca. 

Ob njej so se v mesecu decembru ustavili tudi otroci in učitelji Glasbene šole Trbovlje in nam pripravili pravi božični koncert. Uživali smo ob melodijah zimskih in prazničnih pesmi, skladb ter spoznavali zvoke in imena različnih inštrumentov. 
Popoldansko srečanje je v naši matični enoti razsvetlilo mnogo luči, ki so kazale pot do praznične lutkovne predstave, ki se je letos odvijala na našem igrišču. Ste si vsi uspeli zaželeti svojo željo? Utrinkov na nebu smo uzrli mnogo. Ob odhodu smo se s starši posladkali s piškoti. Vonj je bil omamen, okus pa najslajši, saj so bili narejeni izpod nežnih ročic naših najmlajših.
Zborček je zapel pesmi, ki so jih posneli za oddajo na radiu Aktual.
Predvsem pa ni manjkalo pripovedovanja tistih najlepših prazničnih zgodb in ob eni, se je pridružil tudi dedek Mraz. Dobri mož je z otroki zapel pesmi, vsakemu prišepnil nekaj na uho....in se vrlnil še naslednji dan. Takrat so otroci pokazali kaj že znajo in zmorejo na skupni prireditvi s šolarji:)

Res je bilo lepo leto. 

In prav je tako, da je zadnji mesec v letu ta, ki največ da in hkrati vzame, v zameno pa podari čisto novo leto. Vso srečo v 2020!